Sunday, June 3, 2018

Unelmista voi sittenkin tulla totta. Pitkäaikainen haaveeni päästä Japaniin, toteutui nyt kouluni KSAO:n, sekä Hanako networkin ansiosta työharjoittelun muodossa. Matka Osakaan alkoi Helsinki-Vantaan lentokentältä 27.5 noin yhdeksän tuntia kestävällä suoralla lennolla. Matkaan lähtivät lisäkseni Anne ja Maiju, jotka opiskelevat Rovaniemellä. Saavuimme maanantaina Osakaan noin kello kahdeksan paikallista aikaa ja koordinaattorimme Katoh-san sekä Onishi-san olivat meitä vastassa. Ostimme kentältä kännyköihimme data sim-kortit, sekä icoca-kortin, jota käytetään julkisilla kulkuvälineillä liikkumiseen. Seuraavaksi suuntasimme tulevaan majapaikkaamme, joka sijaitsee lähellä ryusei fukushikai yrityksen päämajaa. Mukaamme lyöttäytyi myös Nayra, joka toimi tulkkasi meille asioita puolin ja toisin. Sain omaksi huoneekseni perinteisemmän Japanilaistyylisen huoneen, jossa on tatamilattia ja Shōji liukuovet. Jätettyämme tavaramme asuntoon, sekä tutustuttuamme talon sääntöihin, lähdimme koordinaattoriemme opastamana tutustumaan hieman lähiympäristöön jonka jälkeen suuntasimme ryusei fukushikain päämajaan, lounaalle. Ryozen yumen pääkokki oli tehnyt meille aivan uskomattoman kauniin ja herkullisen japanilaisen "lunch box"in. Lounaan jälkeen saimme loppupäivän vapaaksi ja pikaisen siistiytymis tauon jälkeen lähdimme seikkailemaan lähialueille.

Seuraavana aamuna lähdimme tutustumaan ryusei fukushikain alaisuudessa toimiviin yrityksiin. Kävimme tututumassa muutamaan vanhainkotiin, päiväkotiin, jossa lapset toivottivat meidät tervetulleiksi itse tekemillään suomenlipuilla, sekä vanhusten "päiväkodissa", johon vanhukset tulevat omatoimisesti, heille järjestetään päivällä erilaisia aktiviteetteja ja he lähtevät illalla takaisin omiin koteihinsa. Lounaalla kävimme kiitos-ravintolassa, jossa aloittaisin seuraavana päivänä harjoittelun. Lounaan jälkeen lähdimme ihmettelemään lähellä sijaitsevaa Osakan linnaa.

Keskiviikko aamuna suuntasin ryusei fukushikain pääkonttorille, josta lähdin Onishi-sanin opastuksella kohti kiitos-ravintolaa. Ensiksi noin viidentoista minuutin kävely metroasemalle, josta nousimme viidentoista minuutin metromatkalle tanimachi 4-chomeen. Tanimachin asemalta vielä parin minuutin kävelymatka korttelin ympäri ja olimmekin jo kiitoksessa. Sitten vain työvaatteet päälle ja töitä paiskimaan. Ensimmäiseksi tehtäväkseni sain lounaan salaatteihin tulevan kaaliraasteen silppuamisen. Kaali silputaan koneella hienoksi ja siitä tehdään lautaselle pieni kaaliraastepallo. Suoriuduttuani silppuamisesta, pääsin seuraavaksi kasaamaan salaattiannoksia valmiiksi lautasille. Lounas alkoi kello 11:30 ja melkein heti ensimmäiset asiakkaat astuivatkin sisään. Tehtäväni lounaan aikana on laittaa kastikkeet lautaselle ja jakaa riisit lautasille. Lounas annos koostuu salaatista ja kahdesta eri uppopaistetusta pääraaka-aineesta, kuten katkaravusta tai kanasta. Tarjolla on myös muita vaihtoehtoja, kuten hamburger steak (jauhelihapihvi kastikkeella), omurice (paistettua riisiä, jonka päällä on munakas), curryä eri lisuke vaihtoehdoilla tai mentaiko pastaa.  Kiireisin aika alkaa kello 12, jolloin ihmisten ruokatunti alkaa. Väkeä tulee tasaiseen tahtiin ja kiireisimpinä päivinä he joituvat hieman odottamaan, että pöytiä vapautuisi. Asiakkaan astuessa sisään toivotamme hänet tervetulleeksi sanomalla "irasshaimase" ja lähtiessämme kiitämme sanomalla "arigatou gozaimasu". Työvuoroni päättyy lounaan päätyttyä 14:00. 

No comments:

Post a Comment